menü

  • Ana Sayfa
  • Batuşka'nın Hikayesi
  • Müzikli Oyun Grubu
  • Oyun
  • Ruh&Zihin
  • Doğa
  • Ben&Ailem
  • Annelikte Keşkelerim
  • Sağlık
  • Sizin Notunuz
  • Şarkı Köşesi

    15 Haziran 2015 Pazartesi

    BİSİKLET SÜRMEK ÖNEMLİ Mİ? NEDEN?

    Çocuklar için scooter
    Batu'nun son zamanlardaki en büyük eğlencesi 'scooter' a binip gezmek ve bu aleti aldıktan sonra, her gün gerçekleşen bu gezileri takiben, onda çok hızlı bir değişim gözlemledik. Sanırım, NLP uzmanı ve eğitmeni sevgili Cengiz Eren'in bisiklet hakkında söyledikleri ile benzer bir duruma sahip bu 'scooter'.


    Ülkemizin NLP ile tanışmasını sağlayan Cengiz Eren'in seminerlerine katıldığımda, zamanın orada durmasını, bütün gün dinlemeye devam etmeyi istiyorum:)

    Son katıldığım seminerinde, Cengiz Eren, bisikletin kendi gücümüzle hareket ettirdiğimiz araçlardan biri olması sebebiyle hayatımızda çok şey değiştireceğini ve henüz kullanmamışsak, mutlaka yaşamımıza almamızı önerdi.

    Oğlum yakında 2,5 yaşında olacak, bir aydır 'scooter' kullanıyor ve bir aydır ki değişim gözümüzün önünde. Öncelikle fiziksel anlamda tabiki çok başkalaştı. Denge olayını oturttuğundan, koşması, yürümesi, tırmanması, zıplaması değişti. Bunlarla birlikte, kendine olan güveni, tanımadığı kişilerle iletişimi, arkadaşlarıyla sohbeti de olumlu yönde değişti. Resmen hayata farklı baktığını görebiliyoruz. 

    Çocukların gelişim süreçlerinde, hepsi bir şekilde illaki olacak şeyler, fakat 'scooter' dan sonra bunlar çok net gözlemleyebildiğimiz şeyler ve gerçekten çok ilginç. Şu anda, alete binerken onunla bir bütünmüş, kendi vücudunun bir uzantısıymış gibi hareket ediyor. Bazen düştüğünde cesareti kırılıyor gibi fakat denemeye devam ediyor. Genelde onun kararlarına karışmayız, ne zaman ne şekilde binmesi gerektiğine dair hiç bir şey söylemiyoruz. En son düştükten sonraki iki gün istemedi, sonra tekrar başladı. Tekrar başladığında kaldığı yerden devam ediyor ve mutluluğu yüzünde beliriyor.  

    Vücut koordinasyonu ve kişiliğe yansıyan diğer olumlu etkiler için herkese tavsiye ediyoruz. 

    Yazıyı yazarken, kendimi bisiklete biniyor hayal ettim...çok özlemişim. Yokuş aşağı inerken ki o özgürlük hissini bilirsiniz. Ne garip değil mi, aslında altımızda her an düşebilecek olan iki tekerlek var ve biz özgür hissediyoruz. :)

    Bu ayrıntıdan çok bahsettim ve Cengiz Eren'in esas seminer konusuna değinemedim, hemen bir sonraki yazıda anlatayım. 
    Bu arada, kendisinin NLP İçerik Sizi Düşünmek kitabının içeriği çok güzel. Son dönemde, bütün dünyada farkındalık anlamında bir değişim söz konusu olduğu söyleniyor. Gerçekten de,  benim de çevremde, kişisel gelişim seminerlerine giden, terapi alan, "bir kitap okudum hayatım değişmeye başladı" diyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Belki de bu kitap sizin içindir. Bizim ruhumuz zihnimiz temiz olduğu sürece çocuklarımıza faydalı olabiliyoruz. Yoksa bir kısır döngüdür gidiyor...











    4 yorum :

    1. anneler babalar da bol bisiklete binmeli, hatta ben kaykay kullanırdım, onu da çok özlediğimi fark ettim bu yazıda

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Kesinlikle haklısın. Ailecek yaptığınız bisiklet turlarını biliyorum. harikasınız :)

        Sil
    2. Kesinlikle katılıyorum. Benim oğlumda 32 aylık ve iki aydır kullanıyor. El ayak ve göz koordinadyonu hızla gelişti. Biz o kullanırken şaşırıyoruz o kadar iyi kullanıyor ki. Herkes daha erken ne gerek var demişti hiç öyle değil! Çok iyi tespit.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Değil mi En Bebek, bizim de çevremizde erken bulan vardı, fakat bir kaç yerde görüp kullanmak isteyince almaya karar verdik. Internette de bir dolu örnek videoya rastladık, aslında 2,3 yaş çocukların yapamayacağı bir şey olmadığını gördük. Hatta bir aparatla birlikte 18 aydan itibaren kullanılabiliyor.

        Sil